30 Απριλίου 2008

Επιστολή δημάρχου

"Προς τον
Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνα
Κοιν. ΜΜΕ
Αργοστόλι, 29 Απριλίου 2008

Σεβασμιώτατε,

Σεβόμενος την Εκκλησία αλλά και την περίπου 25ετή ποιμαντορία σας στον τόπο μας η οποία υπήρξε ομολογούμενως ανέφελη, δεν επιθυμώ την οξύτητα, ούτε και την αντιπαράθεση που επισωρεύει δεινά και κοινωνικό διχασμό.
Όμως, δεν μπορώ να μην επισημάνω το ατόπημα, το βράδυ της Αναστάσεως, να επισπευσθεί η τελετή και να ακουστεί το "Χριστός Ανέστη" 30΄ προ της, από ανέκαθεν, καθιερωμένης 12ης νυκτερινής ώρας του Μεγάλου Σαββάτου.
Η απροσδόκητη και απροειδοποίητη μετάθεση της ώρας δημιούργησε απορία και εκνευρισμό στους συμπολίτες μας, αλλά και στους επισκέπτες μας οι οποίοι προσήλθαν στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου λίγο πριν την παραδοσιακά και εκκλησιαστικά προκαθορισμένη ώρα, όπου με έκπληξη πληροφορήθηκαν ότι η … Ανάσταση έγινε!
Στο διήμερο που παρήλθε ακούστηκε κάποια συγκεκριμένη επίσημη αιτιολογία (!) την οποία επιθυμώ να αφήσω ασχολίαστη, όπως άλλωστε έπραξα και στην πρωϊνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στην οποία και εσείς και εγώ κληθήκαμε τηλεφωνικά.
Αποδεχόμενος την αρχή ότι τις κακές στιγμές πρέπει να τις προσπερνάμε σας καλώ να συνεργαστούμε, και μαζί με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης, ώστε να επαναπροσδιορίσουμε την Αναστάσιμη τελετή, για να μπορεί και πάλι ο τόπος μας τις άγιες ημέρες αυτές να προσελκύει δημότες και φίλους επισκέπτες.

Με τιμή
Γεώργιος Τσιλιμιδός
Δήμαρχος Αργοστολίου"