05 Μαΐου 2009

Επέστερεψαν τα λείψανα των Αγίων Φανέντων

Μετά από αιώνες επέστρεψαν στην Κεφαλονιά τα ιερά λείψανα των Αγίων Φανέντων.
Εντοπίσθηκαν έπειτα από πολυετή έρευνα στον Ναό του Προφήτου Ζαχαρίου της Βενετίας και παραδόθηκαν από το ρωμαιοκαθολικό Πατριαρχείο στους Κεφαλονίτες ιερείς.
Στο λιμάνι της Σάμης έγινε επίσημη τελετή παρουσία ιερωμένων και πλήθους πιστών. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Με το ναρκαλιευτικό ΚΙΛΧΗ του πολεμικού ναυτικού τα λείψανα των Αγίων Φανέντων φτάνουν στο τόπο τους. Την Κεφαλονιά.
Στο λιμάνι της Σάμης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κύριος Σπυρίδων , ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Ιονίων νήσων κ.Ιωάννης, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση ο υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης και πλήθος πιστών, υποδέχτηκαν τα λείψανα των αγίων.
Τα ιερά λείψανα, εντοπίσθηκαν έπειτα από πολυετή έρευνα στον Ναό του Προφήτου Ζαχαρίου της Βενετίας και παραδόθηκαν από το ρωμαιοκαθολικό Πατριαρχείο στους Κεφαλονίτες ιερείς. Στην κεντρική πλατεία της Σάμης έγινε δοξολογία και Δέηση για τα λείψανα των 3 αγίων.
Τα ιερά οστά μεταφέρθηκαν στον ενοριακό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σάμη όπου και τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός. τα αγνοούμενα από αιώνες Ιερά Λείψανα των Αγίων Ενδόξων Ομολογητών Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος, των γνωστών μας Αγίων Φανέντων.